Oefeningen

Hier kun je de oefeningen vinden en downloaden die wij in onze praktijk voor kinesitherapie en manuele therapie te Hoogstraten aanleren. Kies hiernaast het segment waarvoor je oefeningen wil doen.

De oefentherapie die je op de website van de Hoogstraatse kinepraktijk vindt, staat ter beschikking van iedereen. Wie geen klachten heeft kan de oefeningen sowieso doen. Heb je klachten, pijn of twijfel, vraag dan eerst raad aan je huisarts of kinesist(e) wat je wel en wat je niet mag doen.

Onze oefentherapie is gebaseerd op de meest recente kennis van kinesitherapie, manuele therapie en de principes die gelden in de rugscholing en nekscholing.

 

Alle oefeningen kun je thuis doen. Je hebt er geen speciaal oefenmateriaal voor nodig. Om het overzichtelijk te houden is er gekozen voor een selectie oefeningen van de vaakst voorkomende klachten.

Oefeningen voor de armen en benen zijn zeer specifiek per aandoening. Het zou ons te ver geleid hebben om al deze oefeningen op te sommen. Wel werden voor de ledematen de relevante stretchoefeningen opgenomen.

Uiteraard worden in onze praktijk te Hoogstraten naast de hier getoonde oefeningen nog een gans gamma van oefeningen aangeboden. Deze zijn specifiek en individueel voor elke patiënt. Het gaan om kinesitherapeutische oefeningen, om manueel therapeutische automobilisaies, om versoepelende oefeningen, om stretching, om stabilisatie oefeningen, core training of om rugscholing of nekscholing oefeningen.

Vind je hier niet de oefeningen waar je naar zocht of heb je vragen bij de oefeningen, stuur ons dan een mailtje.